Lucrări de/cu Sarah Lucas pe care ți le-aș povesti la bere

de Alina Andrei

Sarah Lucas (n. 1962, Marea Britanie) este o artistă ce face parte din generația Young British Artists, la fel ca Damien Hirst și Tracey Emin. Lucrează cu medii diferite – fotografie, instalații, performance – iar abordarea sa este de obicei feministă, ironică, impactantă vizual și conceptual, departe de un discurs artistic călduț sau confortabil pentru publicul larg. Sarah Lucas pare genul de om care ar putea fluiera în biserică (ori în biblioteci și Parlament).

Alina Andrei

Face publicații, în ediții limitate, cu oameni de hârtie, cu fotografii sau cu desene. Le expune în galerii de artă sau spații neconvenționale. A avut expoziţii în Cluj la White Cuib, CoPilot (Fabrica de Pensule) și Matca Art Space, în Tg. Mureș la Camera K’ARTE, în Bucureşti la Galeria Nouă, Anthony Frost English Bookshop și Home Fest, în Nuremberg la Kongresshalle și în Veneția la New Gallery of the Romanian Institute for Culture.

★ Ți-a plăcut articolul?

Ajută-ne să publicăm din ce în ce mai multe. Vrem să continuăm să-ți oferim conținut feminist original, însă n-o putem face fără sprijinul tău. CUTRA e un proiect editorial independent și fără finanțări corporate. Dacă poți, susține-ne! Poți face o donație aici:

Cultură • Artă
Taguri: , , , , , , , , , , ,
Meniu